Tabletkowanie
Proces tabletkowania polega na sprasowaniu masy tabletkowej (mieszanki proszkowanych surowców bądź granulatu) we wnętrzu matrycy za pomocą stempli, do których przyłożona jest siła prasująca.
Kapsułkowanie

Proces kapsułkowania polega na zamknięciu wybranych surowców proszkowych lub ich mieszanek w specjalnej otoczce. Zwykle pakujemy w otoczki celulozowe bądź żelatynowe.

Kapsułki występują w różnych rozmiarach w zależności od ilości proszku w środku otoczki. Najczęściej pakujemy  rozmiary kapsułek 00,0 oraz 1, które są łatwe do połknięcia, a jednocześnie są w stanie pomieścić stosunkowo dużą ilość proszku.

Zazwyczaj kapsułkujemy produkty zawierające witaminy, minerały, kolagen oraz  inne substancje czynne.

Dozowanie i zamykanie proszków w kapsułkach
Półautomatyczna kapsułkarka obrotowa z wagą
Wsad
sproszkowany
Materiał opakowania
otoczka celulozowa lub żelatynowa
Wymiary
MIN: 7 x 19,23 (h) mm
MAX: 9 x 23,3 (h) mm
Informacje dodatkowe
detekcja wykrywaczem metalu oraz skanerem X-Ray, powlekanie, dalsze pakowanie w blistry lub słoiczki
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)
Zastosowanie rozwiązania w formie pakowania produktów w atmosferze modyfikowanej (MAP) pozwala na zachowanie świeżości i właściwości spakowanego produktu, często również wydłużenie terminu przydatności.
Pakowanie próżniowe (VACUUM)
W celu wydłużenia trwałości i świeżości pakowanych produktów oferujemy również pakowanie próżniowe (tzw. VACUUM).
Pakowanie z pasteryzacją
Dla produktów wrażliwych mikrobiologicznie mamy możliwość zastosowania technologii pasteryzacji.