
Tabletkowanie
Proces tabletkowania polega na sprasowaniu masy tabletkowej (mieszanki proszkowanych surowców bądź granulatu) we wnętrzu matrycy za pomocą stempli, do których przyłożona jest siła prasująca.
Kapsułkowanie
Proces kapsułkowania polega na zamknięciu wybranych surowców proszkowych lub ich mieszanek w specjalnej otoczce. Zwykle pakujemy w otoczki celulozowe bądź żelatynowe.
Kapsułki występują w różnych rozmiarach w zależności od ilości proszku w środku otoczki. Najczęściej pakujemy rozmiary kapsułek 00,0 oraz 1, które są łatwe do połknięcia, a jednocześnie są w stanie pomieścić stosunkowo dużą ilość proszku.
Zazwyczaj kapsułkujemy produkty zawierające witaminy, minerały, kolagen oraz inne substancje czynne.
Dozowanie i zamykanie proszków w kapsułkach
Półautomatyczna kapsułkarka obrotowa z wagą
Wsad
sproszkowany
Materiał opakowania
otoczka celulozowa lub żelatynowa
Wymiary
MIN: 7 x 19,23 (h) mm
MAX: 9 x 23,3 (h) mm
MAX: 9 x 23,3 (h) mm
Informacje dodatkowe
detekcja wykrywaczem metalu oraz skanerem X-Ray, powlekanie, dalsze pakowanie w blistry lub słoiczki



Pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)
Zastosowanie rozwiązania w formie pakowania produktów w atmosferze modyfikowanej (MAP) pozwala na zachowanie świeżości i właściwości spakowanego produktu, często również wydłużenie terminu przydatności.
Pakowanie próżniowe (VACUUM)
W celu wydłużenia trwałości i świeżości pakowanych produktów oferujemy również pakowanie próżniowe (tzw. VACUUM).
Pakowanie z pasteryzacją
Dla produktów wrażliwych mikrobiologicznie mamy możliwość zastosowania technologii pasteryzacji.