Pakowanie w saszetki
SASZETKA to opakowanie o szerokiej gamie zastosowań dla pakowania żywności do celów handlowych i promocyjnych. Sprawdza się jako próbka produktu lub porcja jednorazowa.
Pakowanie w doypacki
DOYPACK to rodzaj nowoczesnej, stojącej torebki z poszerzonym dnem. Opakowania typu DOYPACK posiadają szeroką funkcjonalność w branży FMCG i mogą być stosowane m. in. do produktów spożywczych.
Pakowanie w pillowbag
PILLOW BAG to rodzaj saszetki idealnej do pakowania przekąsek. Posiada zgrzew tylny, dolny i górny. Produkty są pakowane przy zastosowaniu technologii pionowej.
Pakowanie w stabilo
Opakowanie typu STABILO formujemy z rękawa foliowego, dzięki czemu nie posiada ono zgrzewów bocznych, a jedynie dolny i górny. Pozwala to na większą swobodę w przygotowywaniu grafiki na opakowaniu.
Pakowanie w sticki
STICK to rodzaj małej, wąskiej, podłużnej saszetki, zwykle z odmierzoną jedną porcją produktu (np. kawy lub cukru) przeznaczoną do rozpuszczenia lub dawkowania.
Pakowanie w flowpacki
FLOWPACK to rodzaj, saszetki, zwykle z odmierzoną jedną porcją produktu (np. guma do żucia, cukierki, wafle), przeznaczoną do sprzedaży detalicznej, ewentualnie jako próbka pojedynczego produktu.
Pakowanie w puszki
PUSZKI i TUBY znajdują szerokie zastosowanie w pakowaniu i przechowywaniu żywności i są dobrze odbierane przez konsumentów. Często są również przez nich traktowane jako ekologiczne opakowanie wielokrotnego użytku.
Pakowanie w słoje
SŁÓJ i BUTELKA to jedne z najbardziej powszechnych opakowań produktów żywnościowych o szerokiej gamie zastosowań.
Pakownie w kartoniki

KARTONIK jest opakowaniem o podwójnym zastosowaniu – jako jednostkowe opakowanie produktu (do kontaktu z żywnością – zwykle opakowanie typu handy pack) lub jako opakowanie zbiorcze (np. zawierające sticki lub saszetki).

W zależności od procedury KARTONIK jest sklejany ręcznie lub maszynowo, dozujemy, wkładamy produkt i zamykamy opakowanie.

KARTONIKI wykonane są z tektury litej lub kaszerowanej.

W procesie pakowania nanosimy kodowanie produktu (datę produkcji, termin przydatności, numer partii).

Składanie i pakowanie ręczne, półautomatyczne lub automatyczne
Opakowanie bezpośrednio do kontaktu z żywnością, pośrednie lub zbiorcze
Wsad
dowolne produkty mieszczące się w wymiarze wewnętrznym kartonika
Materiał opakowania
karton lity lub kaszerowany
Wymiary
dowolne
Informacje dodatkowe
etykietowanie, znakowanie, detekcja wykrywaczem metali oraz skanerem X-Ray
Pakowanie w tubki
TUBKI są rodzajem opakowań dedykowanymi głównie dla gęstych produktów płynnych i półpłynnych oraz past.
Pakowanie w blistry
BLISTRY stanowią wygodne i funkcjonalne opakowanie. Dobrze zabezpieczają delikatne produkty tj. tabletki, czy kapsułki zarówno podczas stosowania przez Klientów jak i podczas przechowywania.