Pakowanie w saszetki
SASZETKA to opakowanie o szerokiej gamie zastosowań dla pakowania żywności do celów handlowych i promocyjnych. Sprawdza się jako próbka produktu lub porcja jednorazowa.
Pakowanie w doypacki
DOYPACK to rodzaj nowoczesnej, stojącej torebki z poszerzonym dnem. Opakowania typu DOYPACK posiadają szeroką funkcjonalność w branży FMCG i mogą być stosowane m. in. do produktów spożywczych.
Pakowanie w pillowbag
PILLOW BAG to rodzaj saszetki idealnej do pakowania przekąsek. Posiada zgrzew tylny, dolny i górny. Produkty są pakowane przy zastosowaniu technologii pionowej.
Pakowanie w stabilo
Opakowanie typu STABILO formujemy z rękawa foliowego, dzięki czemu nie posiada ono zgrzewów bocznych, a jedynie dolny i górny. Pozwala to na większą swobodę w przygotowywaniu grafiki na opakowaniu.
Pakowanie w sticki
STICK to rodzaj małej, wąskiej, podłużnej saszetki, zwykle z odmierzoną jedną porcją produktu (np. kawy lub cukru) przeznaczoną do rozpuszczenia lub dawkowania.
Pakowanie w flowpacki
FLOWPACK to rodzaj, saszetki, zwykle z odmierzoną jedną porcją produktu (np. guma do żucia, cukierki, wafle), przeznaczoną do sprzedaży detalicznej, ewentualnie jako próbka pojedynczego produktu.
Pakowanie w puszki

PUSZKI i TUBY znajdują szerokie zastosowanie w pakowaniu i przechowywaniu żywności i są dobrze odbierane przez konsumentów. Często są również przez nich traktowane jako ekologiczne opakowanie wielokrotnego użytku.

W procesach produkcyjnych w naszej firmie stosujemy głównie PUSZKI metalowe oraz TUBY z materiałów wielowarstwowych.

PUSZKI i TUBY pakujemy automatycznie i półautomatycznie, a w przypadku wyjątkowo delikatnych produktów – ręcznie. W środku TUBY/PUSZKI możemy wraz z produktem umieścić inne elementy – np. miarkę czy łyżeczkę.

TUBY i PUSZKI są zamykane maszynowo metalowym wieczkiem. Opakowania mogą posiadać nadrukowaną grafikę, bądź dedykowane etykiety lub sleeve (opcja korzystna w przypadku niewielkich nakładów).

W procesie pakowania nadrukowujemy kodowanie produktu (datę produkcji, termin przydatności, numer partii).

Pakowanie automatyczne, półautomatyczne i ręczne
Dozowanie, ważenie wsadu i zamykanie metalowym wiekiem
Wsad
sypki, sypki-pylisty, sproszkowany, granulowany, płynny i w formie pasty
Materiał opakowania
metal, tworzywa sztuczne, materiały wielowarstwowe, papierowo-aluminiowe
Wymiary
MIN. średnica Φ=70 mm
MAX. średnica Φ= 153 mm
Informacje dodatkowe
etykietowanie, sleevowanie, znakowanie, detekcja wykrywaczem metali, skanerem X-Ray
Pakowanie w słoje
SŁÓJ i BUTELKA to jedne z najbardziej powszechnych opakowań produktów żywnościowych o szerokiej gamie zastosowań.
Pakownie w kartoniki
KARTONIK jest opakowaniem o podwójnym zastosowaniu – jako jednostkowe opakowanie produktu (do kontaktu z żywnością - zwykle opakowanie typu handy pack) lub jako opakowanie zbiorcze (np. zawierające sticki lub saszetki).
Pakowanie w tubki
TUBKI są rodzajem opakowań dedykowanymi głównie dla gęstych produktów płynnych i półpłynnych oraz past.
Pakowanie w blistry
BLISTRY stanowią wygodne i funkcjonalne opakowanie. Dobrze zabezpieczają delikatne produkty tj. tabletki, czy kapsułki zarówno podczas stosowania przez Klientów jak i podczas przechowywania.