Tabletkowanie
Proces tabletkowania polega na sprasowaniu masy tabletkowej (mieszanki proszkowanych surowców bądź granulatu) we wnętrzu matrycy za pomocą stempli, do których przyłożona jest siła prasująca.
Kapsułkowanie
Proces kapsułkowania polega na zamknięciu wybranych surowców proszkowych lub ich mieszanek w specjalnej otoczce. Zwykle pakujemy w otoczki celulozowe bądź żelatynowe.
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)
Zastosowanie rozwiązania w formie pakowania produktów w atmosferze modyfikowanej (MAP) pozwala na zachowanie świeżości i właściwości spakowanego produktu, często również wydłużenie terminu przydatności.
Pakowanie próżniowe (VACUUM)

W celu wydłużenia trwałości i świeżości pakowanych produktów oferujemy również pakowanie próżniowe (tzw. VACUUM).

Usunięcie powietrza z opakowania pozwala również na umieszczenie większej ilości produktów w opakowaniu zbiorczym. Tym samym redukowane są jednostkowe koszty logistyczne – magazynowania i i transportu.

Rozszerzenie procesu pakowania o opcję "vacuum"
Usuwanie powietrza z opakowań foliowych na etapie ich zamykania
Wsad
wymagający wydłużenia przydatności do spożycia lub zmniejszenia objętości transportowej
Materiał opakowania
woreczki foliowe o dużej barierowości
Wymiary
MIN: 40 x 60 x 10 mm
MAX: 864 x 603 x 215 mm
Informacje dodatkowe
etykietowanie, detekcja wykrywaczem metali, prześwietlanie skanerem X-Ray
Pakowanie z pasteryzacją
Dla produktów wrażliwych mikrobiologicznie mamy możliwość zastosowania technologii pasteryzacji.