Pakowanie w saszetki

SASZETKA to opakowanie o szerokiej gamie zastosowań dla pakowania żywności do celów handlowych i promocyjnych. Sprawdza się jako próbka produktu lub porcja jednorazowa.

W zależności od stopnia przepuszczalności tlenu, wilgoci i zapachu stosujemy SASZETKI z laminatów jedno- i wielowarstwowych, papierowe, a także biodegradowalne. Wszystkie saszetki posiadają deklarację zgodności potwierdzającą możliwość zastosowania do kontaktu z żywnością.

SASZETKĘ możemy zaopatrzyć w zaokrąglone narożniki, w eurodziurkę umożliwiającą zawieszanie, a także w perforację, nacięcie ołówkowe, bądź laserowe ułatwiające otwieranie. Stosujemy SASZETKI z zamknięciem strunowym, pozwalające na jej wielokrotne otwieranie i zamykanie. W procesie pakowania drukujemy lub tłoczymy numer partii, datę produkcji i termin przydatności do spożycia.

Modyfikacja oprzyrządowania linii produkcyjnej pozwala na pakowanie SASZETEK o niestandardowych wymiarach i kształtach. Istnieje również możliwość przygotowania podwójnej saszetki z tym samym wsadem, bądź z różnymi składnikami.

Odmierzanie oraz dozowanie maszynowe lub ręczne
7 linii poziomego pakowania automatycznego o wysokiej wydajności
Wsad
sypki, sypki-pylisty, sproszkowany, granulowany, płynny i w formie pasty
Materiał opakowania
folia mono- lub wielowarstwowa, papier, papier powlekany, materiał biodegradowalny
Wymiary
MIN: 35 x 70 mm
MAX: 225 x 330 mm
Informacje dodatkowe
etykietowanie, zamykanie, znakowanie, detekcja wykrywaczem metali i skanerem X-Ray
Pakowanie w doypacki
DOYPACK to rodzaj nowoczesnej, stojącej torebki z poszerzonym dnem. Opakowania typu DOYPACK posiadają szeroką funkcjonalność w branży FMCG i mogą być stosowane m. in. do produktów spożywczych.
Pakowanie w pillow bag
PILLOW BAG to rodzaj saszetki idealnej do pakowania przekąsek. Posiada zgrzew tylny, dolny i górny. Produkty są pakowane przy zastosowaniu technologii pionowej.
Pakowanie w stabilo
Opakowanie typu STABILO formujemy z rękawa foliowego, dzięki czemu nie posiada ono zgrzewów bocznych, a jedynie dolny i górny. Pozwala to na większą swobodę w przygotowywaniu grafiki na opakowaniu.
Pakowanie w sticki
STICK to rodzaj małej, wąskiej, podłużnej saszetki, zwykle z odmierzoną jedną porcją produktu (np. kawy lub cukru) przeznaczoną do rozpuszczenia lub dawkowania.
Pakowanie w flowpacki
FLOWPACK to rodzaj, saszetki, zwykle z odmierzoną jedną porcją produktu (np. guma do żucia, cukierki, wafle), przeznaczoną do sprzedaży detalicznej, ewentualnie jako próbka pojedynczego produktu.
Pakowanie w puszki
PUSZKI i TUBY znajdują szerokie zastosowanie w pakowaniu i przechowywaniu żywności i są dobrze odbierane przez konsumentów. Często są również przez nich traktowane jako ekologiczne opakowanie wielokrotnego użytku.
Pakowanie w słoje
SŁÓJ i BUTELKA to jedne z najbardziej powszechnych opakowań produktów żywnościowych o szerokiej gamie zastosowań.
Pakownie w kartoniki
KARTONIK jest opakowaniem o podwójnym zastosowaniu – jako jednostkowe opakowanie produktu (do kontaktu z żywnością - zwykle opakowanie typu handy pack) lub jako opakowanie zbiorcze (np. zawierające sticki lub saszetki).
Pakowanie w tubki
TUBKI są rodzajem opakowań dedykowanymi głównie dla gęstych produktów płynnych i półpłynnych oraz past.
Pakowanie w blistry
BLISTRY stanowią wygodne i funkcjonalne opakowanie. Dobrze zabezpieczają delikatne produkty tj. tabletki, czy kapsułki zarówno podczas stosowania przez Klientów jak i podczas przechowywania.