Tabletkowanie
Proces tabletkowania polega na sprasowaniu masy tabletkowej (mieszanki proszkowanych surowców bądź granulatu) we wnętrzu matrycy za pomocą stempli, do których przyłożona jest siła prasująca.
Kapsułkowanie
Proces kapsułkowania polega na zamknięciu wybranych surowców proszkowych lub ich mieszanek w specjalnej otoczce. Zwykle pakujemy w otoczki celulozowe bądź żelatynowe.
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)

Zastosowanie rozwiązania w formie pakowania produktów w atmosferze modyfikowanej (MAP) pozwala na zachowanie świeżości i właściwości spakowanego produktu, często również wydłużenie terminu przydatności.

Dozowanie do opakowania atmosfery ochronnej może mieć miejsce podczas napełniania opakowań foliowych.

Skład atmosfery bazującej na azocie jest uzależniony od rodzaju pakowanego produktu.

Rozszerzenie procesu napełniania opakowań o wtłaczanie gazu ochronnego
Zastąpienie powietrza atmosferycznego w opakowaniu gazem ochronnym lub ich mieszanką
Wsad
technologia znajduje zastosowanie dla szerokiej gamy produktów spożywczych
Materiał opakowania
opakowania foliowe o wysokiej barierowości
Wymiary
MIN: 35 x 70 mm
MAX: 230 x 2x45 x 330 mm
Informacje dodatkowe
etykietowanie, detekcja wykrywaczem metali, skanerem X-Ray
Pakowanie próżniowe (VACUUM)
W celu wydłużenia trwałości i świeżości pakowanych produktów oferujemy również pakowanie próżniowe (tzw. VACUUM).
Pakowanie z pasteryzacją
Dla produktów wrażliwych mikrobiologicznie mamy możliwość zastosowania technologii pasteryzacji.