Pakowanie w saszetki
SASZETKA to opakowanie o szerokiej gamie zastosowań dla pakowania żywności do celów handlowych i promocyjnych. Sprawdza się jako próbka produktu lub porcja jednorazowa.
Pakowanie w doypacki
DOYPACK to rodzaj nowoczesnej, stojącej torebki z poszerzonym dnem. Opakowania typu DOYPACK posiadają szeroką funkcjonalność w branży FMCG i mogą być stosowane m. in. do produktów spożywczych.
Pakowanie w pillowbag
PILLOW BAG to rodzaj saszetki idealnej do pakowania przekąsek. Posiada zgrzew tylny, dolny i górny. Produkty są pakowane przy zastosowaniu technologii pionowej.
Pakowanie w stabilo
Opakowanie typu STABILO formujemy z rękawa foliowego, dzięki czemu nie posiada ono zgrzewów bocznych, a jedynie dolny i górny. Pozwala to na większą swobodę w przygotowywaniu grafiki na opakowaniu.
Pakowanie w sticki
STICK to rodzaj małej, wąskiej, podłużnej saszetki, zwykle z odmierzoną jedną porcją produktu (np. kawy lub cukru) przeznaczoną do rozpuszczenia lub dawkowania.
Pakowanie w flowpacki
FLOWPACK to rodzaj, saszetki, zwykle z odmierzoną jedną porcją produktu (np. guma do żucia, cukierki, wafle), przeznaczoną do sprzedaży detalicznej, ewentualnie jako próbka pojedynczego produktu.
Pakowanie w puszki
PUSZKI i TUBY znajdują szerokie zastosowanie w pakowaniu i przechowywaniu żywności i są dobrze odbierane przez konsumentów. Często są również przez nich traktowane jako ekologiczne opakowanie wielokrotnego użytku.
Pakowanie w słoje
SŁÓJ i BUTELKA to jedne z najbardziej powszechnych opakowań produktów żywnościowych o szerokiej gamie zastosowań.
Pakownie w kartoniki
KARTONIK jest opakowaniem o podwójnym zastosowaniu – jako jednostkowe opakowanie produktu (do kontaktu z żywnością - zwykle opakowanie typu handy pack) lub jako opakowanie zbiorcze (np. zawierające sticki lub saszetki).
Pakowanie w tubki

TUBKI są rodzajem opakowań dedykowanymi głównie dla gęstych produktów płynnych i półpłynnych oraz past.

TUBKI wykonywane z tworzyw sztucznych stosowane są w konfekcjonowaniu m. in. produktów żywnościowych.

W procesie comanufactoringu dozujemy produkt do TUBEK, a następnie zamykamy ją nakrętką – standardową, szeroką (umożliwiającą postawienie) lub flip-top (z dodatkowym otwarciem).

W końcowym etapie produkcji TUBKA jest konfekcjonowana w opakowanie detaliczne (kartonik). Mogą być  łączone w wielopaki (np. taśmą promocyjną) lub są bezpośrednio umieszczane w kartonach zbiorczych.

Automatyczne lub półautomatyczne dozowanie płynów do tuby
Zamykanie nakrętką standardową lub z otwarciem (flip-top)
Wsad
pasty, żele, płyny
Materiał opakowania
tworzywa sztuczne
Wymiary
od 30 ml do 500 ml pojemności
Informacje dodatkowe
etykietowanie, znakowanie, detekcja wykrywaczem metali oraz skanerem X-Ray
Pakowanie w blistry
BLISTRY stanowią wygodne i funkcjonalne opakowanie. Dobrze zabezpieczają delikatne produkty tj. tabletki, czy kapsułki zarówno podczas stosowania przez Klientów jak i podczas przechowywania.