Tabletkowanie
Proces tabletkowania polega na sprasowaniu masy tabletkowej (mieszanki proszkowanych surowców bądź granulatu) we wnętrzu matrycy za pomocą stempli, do których przyłożona jest siła prasująca.
Kapsułkowanie
Proces kapsułkowania polega na zamknięciu wybranych surowców proszkowych lub ich mieszanek w specjalnej otoczce. Zwykle pakujemy w otoczki celulozowe bądź żelatynowe.
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP)
Zastosowanie rozwiązania w formie pakowania produktów w atmosferze modyfikowanej (MAP) pozwala na zachowanie świeżości i właściwości spakowanego produktu, często również wydłużenie terminu przydatności.
Pakowanie próżniowe (VACUUM)
W celu wydłużenia trwałości i świeżości pakowanych produktów oferujemy również pakowanie próżniowe (tzw. VACUUM).
Pakowanie z pasteryzacją

Dla produktów wrażliwych mikrobiologicznie mamy możliwość zastosowania technologii pasteryzacji.

W pierwszym etapie produkt pakowany jest szczelnie w saszetki z laminatu. Następnie jest poddawany działaniu wysokiej temperatury metodą zanurzeniową i finalnie intensywnie schładzany.

Proces pasteryzacji pozwala na znaczne wydłużenie terminu przydatności produktów wrażliwych mikrobiologicznie. Termiczna metoda stanowi naturalną alternatywę dla chemicznego utrwalania poprzez dodawanie konserwantów.

Rozszerzenie procesu pakowania o pasteryzację
Poddawanie uprzednio zapakowanych produktów obróbce termicznej
Wsad
produkty wrażliwe mikrobiologicznie.
Materiał opakowania
laminat
Wymiary
MIN: 35 x 70 mm
MAX: 130 x 2x35 x 220 mm
Informacje dodatkowe
etykietowanie, detekcja wykrywaczem metali, skanerem X-Ray